Some properties concerning the hypersurfaces of a weyl space
Sigma J Eng Nat Sci 2005; 23(4): 41-56
Full Text PDF

Let Wn be a hypersurface of the Weyl spaceWn+1 . Let* ( = 1, 2, ..., )I v i n be tangent vector fields belonging to Wn and n be the normalized normal vector field of Wn . Consider the (n + 1) - net* * * 1 2 ( , , ..., , ) n v v v n . By using the prolonged covariant differentiation, we first obtain the set of formulas corresponding to the Frenet formulas for Wn associated with a curve C on Wn having the tangent vector field 1 v. We then, derive two invariants concerning the orthogonal ennuple 1 2 ( , ,..., ) n v v v , ( = 1, 2, ..., ) I v i n being differentiable vector fields on Wn .

Bir weyl uzayının gözönüne alınan hiper yüzeylerinin bazı özellikleri
1Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Beşiktaş, İSTANBUL
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2005; 4(23): 41-56

Wn , Wn+1 Weyl uzayının bir hiperyüzeyi olsun. * ( = 1, 2, ..., ) i v i n , Wn ’e ait teğet vektör alanları ve n, Wn ’in normalize edilmiş normal vector alanı olsun. * * * 1 2 ( , , ..., , ) n v v v n (n + 1) -li şebeke göz önüne alınsın. Genelleştirilmiş kovaryant türev kullanılarak, önce Wn hiperyüzeyinin bir C eğrisinin 1 v teğet vector alanına bağlı olarak Frenet formüllerine tekabül eden formüller elde edilmiştir. Sonra, Wn ’de tanımlı ( = 1, 2, ..., ) i v i n orthogonal şebekesi yardımıyla iki invariyant tanımlanmıştır.