ISSN: 1304-7191 | E-ISSN: 1304-7205
Static and dynamic analysis of multistorey buildings by using transfer matrix method
1
Sigma J Eng Nat Sci 2006; 24(3): 86-96
Full Text PDF (Turkish)

Abstract

In this study an approximation for static and dynamic analysis of multistorey building is presented. In this study, a multistorey building is idealized as a cantilever sandwich beam and with the help of this idealization the storey transfer matrices are obtained. Then, by using these matrices, the system transfer matrix is obtained. At the end of the study, examples are presented to investigate the agreement of the presented method. Examples demonstrate good agreement with the results of finite element method.


Çok katlı yapıların taşıma matrisi yöntemiyle statik ve dinamik analizi
1Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Bornova-İZMİR
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2006; 3(24): 86-96

Bu makalede çok katlı yapıların statik ve dinamik analizi için taşıma matrisi yöntemini temel alan bir yaklaşım sunulmuştur. Çalışmada çok katlı yapı eşdeğer bir konsol sandviç kiriş olarak idealize edilmiş ve bu benzeşimden yararlanarak önce kat taşıma matrisleri elde edilmiş daha sonra kat taşıma matrisleri yardımıyla statik ve dinamik haldeki çözüm aşamaları açıklanmıştır. Çalışmanın sonunda verilen sayısal örneklerle,
önerilen yaklaşımın sonuçları ile matris deplasman yönteminin sonuçları karşılaştırılarak irdelenmiştir. Yapılan irdelemelerden bu çalışmada önerilen yöntemle hızlı ve pratik olarak yeterli doğrulukta sonuçlara ulaşılabileceği gösterilmiştir.