A solution proposal for interval solid transportation problem
Sigma J Eng Nat Sci 2006; 24(3): 109-118

The solid transportation problem is often presented in the literature. Recently, the solutions of solid transportation of the goods from warehouses into markets and from warehouse into markets by any way is solved by traditional ways by complex formulas. In the present work the problem is solved with simple formulation considering transportation costs by intervals and it makes some contributions to the literature.

Aralıklı üç boyutlu (solid) taşıma problemine bir çözüm önerisi
1Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Matematik Mühendisliği Bölümü, Esenler-İSTANBUL
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2006; 3(24): 109-118

Solid taşıma problemi bilinen yöntemlerle literatürde çözümüne sık rastlanan bir problemdir. Ancak son
günlerde depoların, pazarların ve herhangi bir yolla depolardan pazarlara giden malların miktarlarının bir
aralık dahilinde olması gözönüne alınarak problem çözülmüş ve formüllerin oldukça karışık olması nedeniyle
çalışmamızda bilinen yöntemden daha basit duruma getirirken bir yandan da fiyatların aralıklı olması göz önüne alınarak mevcut çalışmaya katkıda bulunmaktayız.