Design of fixed-dome chinese type biogas reactor in treatment of manure wastes: a typical application
Sigma J Eng Nat Sci 2006; 24(3): 119-127

In this study, feasibility of a small-scale biogas plant in treatment of manure wastes was investigated for a poultry farm selected as a model pilot plant in Corum City. A fixed-dome Chinese type biogas reactor was proposed as an appropriate digestion process in treatment of manure wastes and calculations based on design criteria and literature data were presented.

Gübre atıklarının arıtılmasında sabit kubbeli çin tipi biyogaz reaktörü tasarımı: bir örnek uygulama
1Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Yıldız-İSTANBUL
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2006; 3(24): 119-127

Bu çalışmada, Çorum İli’nde örnek bir pilot tesis olarak seçilen bir tavuk üretim çiftliği için gübre atıklarının arıtılmasında küçük ölçekli bir biyogaz sisteminin uygunluğu araştırılmıştır. Gübre atıklarının bertarafı için sabit kubbeli Çin tipi biyogaz reaktörü uygun bir çürütme prosesi olarak önerilmiş ve tasarım kriterleri ve literatür verileri esas alınarak yapılan hesaplamalar sunulmuştur.