The assistance of the numeric calculations for estimation of required parameters of photorefractive crystals for two center holographic recording
Sigma J Eng Nat Sci 2010; 28(1): 1-8

The dependence of the diffraction efficiency of LiNbO3 for two center holographic recording (TCHR) on time calculated by implemented computer program is compared with those obtained from the previous experimental results. The applicability of this method to other photorefractive crystals was shown in the Strontium Barium Niobat (SBN) sample. It is assumed that with the assistance of this program some unknown parameters of the photorefractive crystals can be determined by means of fitting the experimental results for TCHR.

Fotokırıcı kristalerde çift merkeze dayalı holografik kayıt için gerekli olan kristal parametrelerinin elde edilmesinde nümerik hesap yardımı
1Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü, Esenler-İSTANBUL
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2010; 1(28): 1-8

Lityum Niobat (LiNbO3) kristalinin çift merkeze dayalı holografik kayıt (ÇMHK) yönteminde kırınım verimliliğinin zamana bağlı değişimi, hazırlanan bir program aracılığıyla sayısal olarak hesaplanıp daha önce yapılmış deneysel sonuçlarla karşılaştırma yapılmıştır. Bu yöntemin diğer fotokırıcı kristallere de uygulanabileceği Stronsiyum Barium Niobat (SBN) örneğinde görülmüştür. Bu program kullanılarak, foto kırıcı kristallerin bilinmeyen bazı parametrelerinin, ölçülmüş deneysel sonuçlarla uyumlandırılması ile belirlenebileceği öngörülmektedir.