ISSN: 1304-7191 | E-ISSN: 1304-7205
Map generation using high resolution satellite images
1
2
3
Sigma J Eng Nat Sci 2011; 29(4): 367-371
Full Text PDF (Turkish)

Abstract

In this study it is aimed to have precise maps by generating DEMs using high resolution IKONOS images with ±5 m (RMSH) and ±3 m (RMSx,y) root mean square error in height and position respectively.
For this purpose the precison of Orthorectified IKONOS images generated by Ortho/Z-Space has been evaluated. Thus, generation ofvector data base for the AM/FM and GIS/LIS applications the use of processed image data has been analysed.


Yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri kullanarak harita üretimi
1Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümü, Esenler, İSTANBUL
2Yıldız Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü, Maslak, İSTANBUL
3GeoTech Co. Ltd. Riyadh, SAUDI ARABIA
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2011; 4(29): 367-371

Yüksek çözünürlüklü IKONAS ve TK-350 gibi uydu görüntüleri kullanarak düşey konum için ± 5 m Karesel Ortalama Hatalı (RMSH) ve yatay konum için ± 3 m Karesel Ortalama Hatalı (RMSx,y) Dijital Yükseklik Modellerinin (DEMS) üretimi ile duyarlı haritaların elde edilmesi tasarlandı.
Bu amaçla Ortho/Z-Space yazılımı ile IKONAS uydu görüntülerinin Ortorektifikasyonunun duyarlığı test edilmektedir. Böylece AM/FM ve GIS/LIS uygulamaları için grafik veri tabanlarının kurulmasında ve vektörleştirilmesinde, işlenmiş görüntülerle elde edilen bu haritaların kullanılabileceği amaçlandı.