Static analysis of shear deformable rectangular plates on Winkler-Pasternak foundation
1Akdeniz University, Faculty of Engineering, Civil Engineering Department Division of Mechanics, ANTALYA
Sigma J Eng Nat Sci 2007; 25(4): 380-386
Full Text PDF

Static analysis of shear deformable plates resting on two-parameter foundations is presented by the method of discrete singular convolution (DSC). The influence of foundation parameters on the deflections of the plate has been investigated. Numerical studies are performed and the DSC results are compared well with other analytical solutions and some numerical results.

Winkler-Pasternak zemine oturan kayma deformasyonlu dikdörtgen plakların statik hesabı
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences 2007; 4(25): 380-386

İki parametreli zemine oturan kayma deformasyonlu plakların statik analizi için ayrık tekil konvolüsyon
yöntemi sunulmuştur. Zemin parametrelerinin deformasyon üzerine etkisi incelenmiştir. Sayısal uygulama yapılmış ve elde edilen sonuçlar diğer analitik ve bazı sayısal çözüm yöntemlerinin verdiği sonuçlar ile karşılaştırılmıştır.